duminică, 23 ianuarie 2011

...

Numai tu

Numai tu poti sa te ascunzi,
Cand  privesc  spre tine
Numai tu nu poti sa vezi,
Ca ma indragostesc de tine.

Astept sa faci si tu un pas
Un gest ingeresc
Jocurile astea le detest,
Urasc sa te mai privesc.

Tu n-ai rabdare sa asculti
Acum trec si tu te uiti
A fost o iubire ca a unor surdo-muti,
Dar acum eu prefer sa renunti

Numai tu poti sa astepti
Sa te privesc intr-una
Cand zbor sperante,
Cu mainile reci...

Poezii de dragoste scriu..
Cu versuri si chinuri dulci...
As vrea sa spui si tu ce simti
Si sa te duci

Un lucru imi mai doresc...
Sa spui odata "te iubesc"
Dar stiu ca astept,si ca visez...desart...
Dar nu culpat...

duminică, 16 ianuarie 2011

Tipuri de flirt pe gustul barbatilor

Babatilor le place flirtul la fel de mult ca si femeilor, asa ca este o etapa care merita luata in serios si care poate fi amuzanta pentru amandoi. Afla exact care sunt tipurile de flirt pe gustul barbatilor.

1. Un simplu salut. Teoriile bunicilor nostri spuneau ca un barbat, daca place sau se simte atras de o femei face el primul pas. Adevarul este, potrivit sondajelor, ca barbatilor moderni le place cand o femeie preaia initiativa si face ea primul pas. Asa ca, daca iti place un barbat de la scoala, sau de la birou, nu te teme sa faci tu primul pas si sa il saluti cand treci pe langa el. Nu uita sa zambesti, zambetul este mereu important. Nu poti gresi cu aceasta tactica. Poate nu din prima, dar la a doua intalnire sigur te va saluta el si poate veti incepe chiar o conversatie.

2. Incita-l. Barbatilor le place o femeie jucausa si amuzanta pentru ca, printre altele, asta dovedeste ca are incredere in ea insasi. Nu trebuie sa il citezi pe Cioran intr-o conversatie ca sa demonstrezi ca esti inteligenta. Pur si simplu intra in conversatie si tine tonul. O gluma cu subinteles, sau ceva care sa il faca sa rada va fi mai mult decat suficient.

3. Asculta-l cand vorbeste. Daca deja ati ajuns sa stati de vorba asculta-l cand vorbeste inloc sa te gandesti la cum iti sta parul. Barbatii urasc momentele in care ei vorbesc si femeia de langa ei pare ca se gandeste in alta parte. Cea mai buna strategie este ca atunci cand raspuzi la ce iti spune el sa inchei cu mai multe intrebari despre el, astfel il vei face sa inteleaga ca esti interesata de el.

4. Fa-i complimente despre felul in care arata. Nu numai femeile adora astfel de complimente, ci si barbatii. Un barbat va fi mereu incantat daca tu vei observa rezultatul muncii lui la sala sau pe terenul de sport. Chiar daca nu arata ca David Backham, vei gasi ceva dragut la aspectul lui fizic despre care sa spui ceva amabil. In plus asa isi va da seama ca esti atenta la el si ca esti interesata de persoana lui.

5. Atinge-l. In joaca, sau chiar in timpul conversatiei nu ezita sa il atingi discret, o data sau de doua ori. Nu exagera pentru ca s-ar putea sa obtii efectul contrar si sa ii se apra ca esti usor agresiva. Daca sunteti la o masa, atinge-l discret pe mana, firesc, ca si cum v-ati cunoaste de mult timp. Un astfel de gest sporeste intimitate intre voi doi si il poate face sa isi doreasca mai multe atingeri.
 

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Sia - Breathe Me


Mihai Eminescu

Posteritatea l-a purtat pe Eminescu între “soclul” de Poet Naţional sau “omul absolut” al culturii române şi, după 1990, rolul de “cadavru din debaraua” acesteia. Probabil însă că indiferent de categorisiri, Eminescu va rămâne, cât ţara aceasta va fiinţa, un reper major al identităţii ei artistice si naţionale. Dar şi un om real care a iubit şi a pătimit la fel ca oricare altul.
Născut pe 15 ianuarie 1850 la Ipoteşti (Botoşani), viitorul Eminescu a fost al şaptelea dintre cei unsprezece copii ai lui Gheorghe şi Raluca Eminovici, o familie înstărită şi cu dare de mână din Moldova. În mod straniu, majoritatea fraţilor şi surorilor lui Eminescu au murit la vârste fragede sau în prima tinereţe, puţini depăşind 40 de ani. Cel mai longeviv a fost Matei, al zecelea născut, care s-a stins în 1929, la vârsta de 73 de ani. Se pare că primul fior al iubirii i-a dat ghes poetului, până la vârsta de 16 ani, adolesecentul de atunci îndrăgostindu- se de o fată, Elena, cu trei ani mai mare decât el. Moartea năprasnică şi timpurie a acesteia îi va inspira lui Eminescu versurile din poezia “Mortua Est”.

Dragostea pentru Veronica Micle

Iubirea fundamentală a vieţii lui Eminescu a fost Veronica Micle (1850-1889), pe care a întâlnit-o prima oară în Viena, în anul 1872, pe când el se afla la prima încercare de a urma cursurile unei facultăţi.

Cei doi se vor revedea în 1874, în Iaşi, unde Eminescu a fost numit directorul Bibliotecii Centrale, depunând jurământul în faţa rectorului Universităţii, nimeni altul decât Ştefan Micle, soţul Veronicăi. Relaţia lor va fi complicată, plină de suişuri şi de coborâşuri, inclusiv, în 1881, de o ceartă teribilă, provocată de aflarea trădării Veronicăi, cu “prietenul Caragiale”. De altfel, Eminescu l-a şi agresat fizic pe Caragiale, în timpul petrecerii de Crăciun, care a avut loc în casa lui Maiorescu. Deşi au cochetat chiar cu ideea căsătoriei, Eminescu şi Veronica nu-şi vor găsi liniştea decât după moarte, Micle, născută în acelaşi an cu el, alegând, la nici două luni de la dispariţia acestuia, să se sinucidă cu arsenic la Mănăstirea Văratec.

A trăit 39 de ani

Poetul, născut pe 15 ianuarie 1850, avea să moară la 15 iunie 1889, pe când era internat la clinica doctorului Şuţu, din strada Plantelor, din Bucureşti. Boala lui mintală izbucnise violent în iunie 1883. Dar şi asupra cauzei morţii, precum şi a afecţiunii, planează încă misterul unor variante diferite, de la sifilis până la complotul unei intoxicări deliberate prin tratament cu mercur sau o lovitură la cap primită de la un alt pacient al clinicii, Petre Poenaru. “Poetul-nepereche” îşi doarme somnul de veci în Cimitirul Bellu.

Adio

De-acuma nu te-oi mai vedea,
Rămâi, rămâi, cu bine!
Mă voi feri în calea mea
De tine.

De astăzi dar tu fă ce vrei,
De astăzi nu-mi mai pasă
Că cea mai dulce-ntre femei
Mă lasă.

Căci nu mai am de obicei
Ca-n zilele acele,
Să mă îmbăt şi de scântei
Din stele,

Când degerând atâtea dăţi,
Eu mă uitam prin ramuri
Şi aşteptam să te arăţi
La geamuri.

O, cât eram de fericit
Să mergem împreună,
Sub acel farmec liniştit
De lună!

Şi când în taină mă rugam
Ca noaptea-n loc să steie,
În veci alături să te am,
Femeie!

Din a lor treacăt să apuc
Acele dulci cuvinte,
De care azi abia mi-aduc
Aminte.

Căci astăzi dacă mai ascult
Nimicurile-aceste,
Îmi pare-o veche, de demult
Poveste.

Şi dacă luna bate-n lunci
Şi tremură pe lacuri,
Totuşi îmi pare că de-atunci
Sunt veacuri.

Cu ochii serei cei dentâi
Eu n-o voi mai privi-o...
De-aceea-n urma mea rămâi -
Adio!

Protest la benzinarii

De ceva timp am observat ca toata lumea este distrata de un subiect foarte incitant asa ca am decis sa vorbesc si eu despre asta. Tara noastra este invadata  de cativa ani buni de niste marionete care nu pot fi inlaturate din parlament, asa ca ele fac tot ce le trece prin cap...taie...(la noi)  pun..(la ei). Asa s-a intamplat si cu pretul carburantilor, acesta a crescut considerabil de ceva luni incoace,din pacat acest lucru nu se poate schimba.Soferii au decis ca in semn de protest sa mearga la benzinarii si in schimbul benzinei sa ofere minede acestia luand benzina de 1 leu, acest lucru a provocat isterie in randul politicienilor , iar cei care au protestat au fost si sanctionati. Dar totul nu se ternima aici pe 17,18,19 ianuarie va avea loc un protest in randul tuturor soferilor ,si acestia sunt rugati sa nu alimenteze in aceste zile.Daca acestia nu se deranjeaza sa raspunda, nici o problemă, propun un nou protest, de data asta de patru zile consecutive, apoi de cinci zile si tot asa… Cu cat afla mai multă lume despre asta si cu cat suntem mai solidari am increderea ca actiunile de acest gen nu vor ramane fara rezultat. Asa ca dati mai departe ca sa afle cat mai multi soferi despre noul protest.