marți, 19 aprilie 2011

Fumezi de placere sau de nevoie? Scapa de fumat


Intotdeauna s-a dezbatut problema aceasta care priveste fumatul ca obicei sau ca dependenta si mereu se va vorbi despre acest lucru. Este o mare diferenta intre dependenta si obisnuinta, dependenta fiind mult mai grava, bineinteles, si o forma intensa a obisnuintei.



In timp ce de obiceiuri te poti lasa mai usor, pentru a scapa de dependenta e nevoie de eforturi mai mari. Cand stii ca esti dependenta de ceva, vei prezenta simptome fizice daca nu primesti „drogul”. Este nevoie de mult ajutor din exterior pentru asta, dependentele sunt greu de infranat si adeseori reapar in alta forma. Ai nevoie de un efort sustinut pentru a scapa de dependenta, nu doar de o vointa puternica, de aceea s-ar putea sa ai nevoie si de anumite medicamente sau suplimente pentru a te lasa de fumat, daca te-ai decis sa faci asta.

Pe de alta parte, obiceiurile sunt comportamente tipice asteptate de la tine. De exemplu, daca ai obiceiul sa iti asezi telefonul in buzunarul stang. Obiceiurile au si ele partea lor negativa. Si ele pot deveni intense si din fumatul ocazional poti sa ajungi o fumatoare clasica, ceea ce iti va ingreuna mult vointa de a scapa de dependenta.

Incet, obiceiul social de a fuma dintr-o tigareta aparent inofensiv va deveni un obicei permanent. Dintr-un obicei permanent va deveni o dependenta in care oricand ai un moment liber, instinctul iti spune sa iti aprinzi o tigara si nu te vei putea stapani.

Daca vointa ai, iti mai trebuie si alte ajutoare – fie prieteni care sa te sprijine, sa nu fumeze nici ei la randul lor, fie prin plasturi cu nicotina, fie pastile. In tigara, exista chimicalele numite gudron, nicotina, monoxid de carbon. Gudronul se depune pe peretii organelor afectate de fumul de tigara, iar nicotina este cea care provoaca dependenta si efecte secundare daca organismul invatat cu ea nu mai primeste nicotina. E bine sa te gandesti la motivele cele mai importante pentru a te lasa de fumat: iti afecteaza rapid pielea si deci, frumusetea, iti scurteaza anii de viata, iti afecteaza dintii si te predispune la riscurile bolilor cardiovasculare.

Sondaj: Ce ii atrage pe baieti la fete in cazul unui flirt?


Ce ii atrage pe baieti la fete in cazul unui flirt?

Statisticile difera dar majoritatea specialistilor spun ca ne ia intre 90 de secunde si 4 minute pentru a decide daca ne pasioneaza cineva – si oricat ne-ar placea sa credem ca totul porneste de la aceasta prima impresie, nu este chiar asa.

Peste 50% din mesajul pe care il percepem de la cineva este din limbajul corpului, 38% din tonul, rapiditatea si inflexiunile vocale si doar 7% este format din cuvintele pe care le spune.

93% intorc capul dupa tipele vesele, naturale. Dimpotriva, un machiaj exagerat si un sex-appel scos in evidenta le lasa impresia de vulgaritate.

86% iau flirtul in serios si, dupa cel mult trei intalniri, ajung in pat cu noua lor
cucerire.

81% prefera ca ea sa faca primul pas, cu un zambet sagalnic si cu o intrebare de genul “Buna, ce mai faci?”

76% considera foarte seducatoare miscarile de felina, precum mersul usor leganat sau trecerea degetelor prin par cu un gest jucaus.

64% sunt atenti la felul in care o femeie vorbeste sau rade. Tipetele si tonul
ridicat mai degraba ii indeparteaza decat ii cuceresc!

59% asteapta de la un flirt, in primul rand, o conversatie destinsa, fara obligatii. Daca, totusi, te descurci bine, cine stie…

Sarutul Kamasutra – 5 tipuri de sarut incendiar


Sarutul si imbratisarea sunt modalitati de a-si arata dragostea intre prieteni si familie. Iar sarutul “adanc” este modalitatea de a-ti arata dragostea la un nivel mai profund si mai personal cu prietenul sau prietena si este un pas important in dezvoltarea sexuala

Uneori, un sarut este exact ceea ce cuplul vrea: ceva romantic. O greseala frecventa pe care un cuplu stabil o face este aceea ca sarutul este un semnal pentru actul sexual in sine. Rutina este, de asemenea, fatala. Ea poate diminua excitarea, deoarece partenerul stie ce va urma. De aceea, primul sarut cu o persoana este mereu excitant, intrucat nu stii ceea ce va urma.

Sarutul nominal: gurile doar vi se ating, fara sa faci nimic altceva.

Sarutul intim: cand iti foloseste in mod excitant limba.

Sarutul apasat: ii saruti apasat buza inferioara si in acelasi timp o atingi cu limba si o presezi cu forta.

Sarutul buzei superioare: ii saruti buza inferioara in timp ce el ti-o saruta pe cea superioara.

Sarutul vibrant: misti senzual – facand-o sa vibreze – buza inferioara in timp ce iubitul tau isi apasa buzele pe gura ta.

vineri, 15 aprilie 2011

Sunt la inceput de drum,
Pasesc stinghera pe holul rece
Caut ceva dar inca nu stiu ce
Sute de persoane ma ocolesc
Par a fi grabitit ,Dar nici ei nu stiu unde
Gasesc o clasa plina de nebuni
Presimt ca in urmatorii 4 ani
Imi va fi camin
Cand soarele apune
Ma tot gandesc
Ce intemplari nefericite
M-au adus aici
Si totusi a fost dorinta mea

Soarele


Soarele se ridica dusmanos in fata mea.
Presimt ca va fi tot o zi deaia,
Ceasul merge in ciuda mea,
Iar se face ora si te voi vedea
Ah! de as putea schimba ceva...


Mentalitatea si indiferenta ta imi insageteaza inima
Si doare mult mai tare ...
decat orice alta durere
Care vine si trece
Hmm..si iar te vad...


Imi zambesti in ciuda
De partca stii ca te iubesc..
Dar tac si nu rostesc nici un cuvant
Privesc inainte de parca nu te mai zaresc
Of! Dar stiu ca esti


Esti singura persoana
Care ma facut mai sobra
Si stiu ca viata nu-i ceea ce cred eu..
Am o inima de cimitir
Hey ..cimitir


Rostesc cuvantul ''moarte'' fara remuscari
Nu ma gandesc ca e ceva mai rau
Ignoranta ta nemarginita ma sufoca
Si ma lasa fara suflare
Ph  respir incet


Acum... in ziua asta  prea frumoasa
Ma tot gandesc "ca te-am uitat"
Privesc pe geamul gol al scolii
Te vad trecand , Te uiti indiferent
Si eu incap sa plang..